Avsnitt 80 – 2019

Final! Kaffepojkarna 1.0 går i mål med avsnitt 80 och året 2019. Men, lugnt i stormen. Nästa vecka fortsätter vi med Nya Kaffepojkarna. Till dess: minns året då en kinesisk rymdsond landar på månens baksida, stormen Alfrida drar in över landet, Januariöverenskommelsen undertecknas och Stefan Löfven väljs till Sveriges statsminister och Greta Thunberg skolstrejkar för klimatet och utses till Person of the Year av amerikanska Time Magazine.

Avsnitt 67 – 1954

Kaffepojkarna håller sig socialt isolerade i dessa coronatider, men träffas ändå per telefon för att lätta på ert humör ute i stugorna. Året är 1954. Det är då svenska tonåringarnas favorittidning Bildjournalen utkommer med sitt första nummer och Hyland anordnar Frufridagen i sitt radioprogram Karusellen – en dag då alla svenska fruar får vara lediga. I dag är vi alla lediga, åtminstone om man är kaffepojke och 70 plus.

Avsnitt 54 – 1970

Fredagsmys med Kaffepojkarna. I dag har vår slumpkula stannat på 1970, året då tvåkammarriksdagen kör på sista varvet, det är elransonering, Sveriges television börjar sända i färg, i Stockholm delar 10 000 människor i den dittills största demonstrationen mot USA:s krigföring i Indokina, apoteken förstatligas och polisen beslagtar en sexuellt frispråkig målning av Peter Dahl. Kvinnan på målningen anses likna prinsessan Sibylla.